Boelspexarna ger Jenny Lind
to Oct 22

Boelspexarna ger Jenny Lind

Följ med på Jenny Linds fräsiga resa mot att bli Sveriges första superstjärna. På vägen får vi möta potentiella friare såsom HC Andersen och Gunter, hämndlystna rivaler och en och annan mystisk spådam. Men är karriären verkligen viktigare än ett rent samvete? Och varför har musikhögskolan fått besök av FBI? I det hårresande spexet Jenny Lind får ni svar på allt detta och alla andra frågor som ni inte visste att ni ville ha svar på. Välkomna in i sagornas värld! Based on a true story…

Studentafton med Elizabeth Nyamayaro
7:00pm 7:00pm

Studentafton med Elizabeth Nyamayaro

Studentaftonutskottet har äran att välkomna Elizabeth Nyamayaro, Senior Advisor to Under-Secretary-General & Executive Director för UN Women, samt ledare för kampanjen #HeforShe. Den 24 oktober byter hon New York och FN:s högkvarter mot Lund och Stadshallen för att gästa den andra Studentaftonen denna termin!

Biljetterna släpps torsdag 12 oktober klockan 12.00 och köps här: https://www.nortic.se/tickets/event/15486 eller via studentafton.se

Konstkväll utställning, Lunds universitet 350 år
7:00pm 7:00pm

Konstkväll utställning, Lunds universitet 350 år

Under Konstkvällen firar vi Lunds universitet 350 år med ett urval av konst från Akademiska Föreningens samling. Fokus är på de av våra verk som representerar andan i Lunds historia som universitetsstad. Detta i form av individer och platser som i det lilla bidragit till den atmosfären vi upplever idag.

Varmt välkomna till Athen i AF-borgen den 21 oktober!

LESS Windfest 2017
10:00am10:00am

LESS Windfest 2017

LESS WINDFEST 2017!

Windfest kommer slå läger runt Lomma vindsurfingklubb och hela vägen ner mot vattnet och ner i vattnet.

Mängder av roliga aktiviteter som får sommarbenen att sprattla kommer äga rum. Prova på vindsurfing, trainer kite eller var med och ställ upp i tävlingar i volleyboll, SUP race eller varför inte bara ta det lugnt och stretcha ut skolbänksbenen med lite SUP yoga eller slackline.

Evenemanget är gratis och det så utlovas fina priser till vinnarna från LESS sponsorer.

Lundaspexarna ger Beethoven!
to May 1

Lundaspexarna ger Beethoven!

Lundaspexarna har biljettsläpp för Siste April-spexet Beethoven den 8/4 kl 12.00-14.00 i Café Athen i AF-borgen. Ingång via Tegnérsplatsen.

Lundaspexet Beethoven har premiär den 29/4 kl 19. Sedan har vi två föreställningar Siste April, den 30/4 kl 17 & 20, samt Första Maj 1/5 kl 16 & 19. Alla föreställningstider är med dubbelkvart.

Handling: Följ med Lundaspexarna till Wien där ett storslaget bröllop stundar. Vi möter furst Lichnowsky, vars dotter Elise är den lyckliga bruden. En känslosam dag i alla föräldrars liv. Hans största oro är dock om festen ska bli lyckad. Som tur är har han ett sällan skådat trumfkort i form av mästerkompositören Ludwig van Beethoven som lovat att färdigställa en magnifik bröllopsmarsch. För att ge sin kompositör en maximalt stimulerande och kreativ miljö hotar furst Lichnowsky med att sparka honom om inte bröllopsmarschen blir klar i tid. Tyvärr för de båda kulturivrarna råkar Beethoven ut för en hörselrelaterad malör, vilket ju inte gör det enklare att komponera musik. Kommer Beethoven att hinna bli färdig till bröllopet? Kommer någon sabotera furstens fest? Vill ni missa detta? Självklart inte!

Köp din biljett på biljettsläppet som du kan läsa mer om här, på Studentinfo i AF-borgens foajé eller via följande länk:  www.nortic.se/tickets/event/13530

Vårkonsert med Lunds studentsångare
4:00pm 4:00pm

Vårkonsert med Lunds studentsångare

Dagarna blir längre, temperaturen stiger och det knoppar och växer vart man än vänder sig. Vintern är över och våren är på väg. Ett säkert vårtecken är Lunds Studentsångares vårkonsert i Universitetsaulan i Lund. I år har vi med oss tenorsolisten Mikael Stenbaek och bjuder på ett sedvanligt varierat program med både ny och gammal musik från såväl Sverige som världen.

Köp din biljett här!

Vårterminens stipendier utlyses
to Mar 13

Vårterminens stipendier utlyses

Vårterminens stipendier utlyses torsdagen den 16 februari för alla våra medlemmar och sista ansökningsdag är den 13 mars klockan 17:00.

Akademiska Föreningens stipendier kan sökas av aktivt studerande AF-medlemmar. Det vill säga medlemmar i Studentlund!