Verksamhet >> Konst

Som konstintresserad kan du genom AF pyssla både med klassisk konst i form av målade alster, som ordkonst i form av läsecirklar och diverse scenverksamhet. Mer information om våra konstrelaterade föreningar hittar du här.

 
 

Utskott

 

KONSTSAMLINGEN

Akademiska Föreningen har en omfattande samling konst som hänger uppe i AF-borgen och som visas upp vid anordnade utställningar och guidade rundvandringar. I konstsamlingens arbete ingår förutom utställningsverksamheten att underhålla, förvalta och kontinuerligt föra register över samlingen. 

Vill du engagera dig i utskottet eller kanske boka in en visning för din förening, dina vänner eller ditt företag, så hittar du alla kontaktuppgifter till Konstsamlingen på deras hemsida.

 

ORDKONST

Ordkonst ger ut en litterär tidskrift med essäer, kritik, reportage och skönlitterära texter. Dessutom hålls skrivarcirklar, filmcirklar och läsecirklar, samt scenverksamhet. Här finns något för alla som är intresserade av litteratur och kultur. Vill du veta mer om verksamheten, delta i någon av cirklarna eller få tag på det senaste numret av tidskriften, tveka inte att kontakta utskottet! 

 

Erkända föreningar

 

LUNDAKARNEVALEN

Lundakarnevalen går av stapeln vart fjärde år och arrangeras av ca 5000 av Lunds studenter som förvandlar Lundagård till ett stort karnevalsområde. Varje karneval har ett tema, och förra årets tema var Futuralkarneval. Nästa Lundakarneval går av stapeln i maj 2018!