Verksamhet >> Vetenskap

Om vetenskap intresserar dig så finns det två föreningar tillgängliga genom vilka du kan engagera dig inom för att sätta dig in i hållbarhetsfrågor eller lära dig mer om astronomi. Läs mer om de vetenskapsrelaterade engagemang som AF kan erbjuda dig!

 
 

Erkända föreningar

 
alva.png

ALVA

ALVA är en astronomiförening organiserad av studenter som går astronomi- eller fysikprogrammen på Lunds Universitet. Deras främsta mål är att bilda allmänheten i astronomi och sprida den glädje och känsla av under som universum kan frambringa. ALVA anordnar events så som stjärnskådning med teleskop, föredrag om astronomi, workshops, utflykter osv. De vänder sig till alla studenter som vill veta mer om astronomi eller bara prova på att titta genom ett teleskop. Deras evenemang hålls i regel på engelska.

 

Samarbetsföreningar

 
oikos.png

Oikos

Oikos Lund är en ideell studentorganisation som sammanför ekonomi- och informatikstudenter intresserade av miljömässig-, social- och ekonomisk hållbarhet och ansvarsfullt företagande. Oikos hjälper eleverna att förstå begreppet hållbarhet i ekonomi och förvaltning genom en bred projektportfölj.