Verksamhet >> Aktiviteter på engelska

Varje termin tar Lund emot ett stort antal utbytesstudenter, vilka givetvis också vill engagera sig i Lunds studentliv på ett eller annat vis. Då är det bra att det finns aktiviteter på engelska! Läs mer om dessa föreningsaktiviteter här.

 
 

Erkända föreningar

 
timthumb (25).jpg

Aieseic

Med över 90,000 medlemmar i 126 länder är Aiesec världens största studentdrivna organisation. Genom sitt medlemsprogram erbjuder Aiesec i Lund en plattform för unga ledare att utvecklas. Vi erbjuder också nuvarande och nyexaminerade studenter en möjlighet till internationell praktik eller att utveckla professionella färdigheter genom volontärarbete.

Kontakta dem via kontakt@aieseclund.se. 

 

ESN Lund

ESN Lund är en ideell studentorganisation som syftar till att de internationella studenterna i Lund ska få den bästa möjliga erfarenheten under sin tid i landet genom att anordna roliga händelser (t.ex. resor till Stockholm, Lappland, Sea Battle, stughelg eller sportaktiviteter) och hjälpa studenterna med potentiella problem. Tveka inte att kontakta ESN oavsett om du behöver råd och stöd eller om du vill bli en aktiv medlem i organisationen.

Du når dem bäst via formuläret på deras hemsida: http://www.esnlund.org/contact

 

Lund Debate Society

The Lund Debate Society (LDS) är en ideell, opolitisk förening i Lund med syftet att uppmuntra och tillhandahålla en plattform för intellektuell offentlig debatt och kritiskt tänkande. Kärnan i organisationen fokuserar på veckovisa debattseminarier där medlemmar uppmuntras att aktivt diskutera alla möjliga frågor.

Vill du vara med? Kontakta dem idag på lunddebatesociety@gmail.com. 

 
timthumb (38).jpg

UPF, UTRIKESPOLITISKA FÖRENINGEN

Utrikespolitiska Föreningen (UPF) är en politiskt och religiöst obunden ideell förening som brinner för att diskutera och sprida kunskap kring utrikespolitiska frågor. Föreningen grundades den 8 februari 1935 och har sedan dess erbjudit en plattform för de som är intresserade av omvärlden och utrikespolitik. För att beakta den internationella aspekten har vi engelska som officiellt språk. I UPF är det inte kunskap om- utan intresse i utrikespolitik som är det viktiga.

Så om du är intresserad av världen runt omkring dig, kontakta dem på info@upflund.se

 

Samarbetsföreningar

 

Oikos

Oikos Lund är en ideell studentorganisation som sammanför ekonomi- och informatikstudenter intresserade av miljömässig, social- och ekonomisk hållbarhet och ansvarsfullt företagande. Oikos hjälper eleverna att förstå begreppet hållbarhet i ekonomi och förvaltning genom en bred projektportfölj.

Intresserad av att gå med? Kontakta dem på president@oikos-lund.org.