Verksamhet >> Aktiviteter på engelska

Varje termin tar Lund emot ett stort antal utbytesstudenter, vilka givetvis också vill engagera sig i Lunds studentliv på ett eller annat vis. Då är det bra att det finns aktiviteter på engelska! Läs mer om dessa föreningsaktiviteter här.

 
 

Utskott

Lust, Lunds StudentTeater

Lunds Studentteater sätter upp pjäser ett par gånger per år – både klassiker och egenskrivet – och väldigt ofta engelska uppsättningar. Dessutom arrangeras teater- och improvisationsträning regelbundet och kultur- eller improkaféer emellanåt. De behöver många glada personer som vill öva upp sin teater- eller improvisationsförmåga, laga mat till olika middagar, anordna roliga event, sminka skådespelarna, sy kläder, hjälpa till med scenografin eller tekniken. Att ha en producent och regissör är förstås också ytterst nödvändigt! 

 

Erkända föreningar

 
timthumb (25).jpg

Aieseic

Med över 100 000 medlemmar i 126 länder och territorier, är AIESEC världens största studentdrivna ideella organisation. Future Leaders-programmet på campus erbjuder studenter till en modell för att utveckla sitt potentiella ledarskap genom att delta i projekt och genom verkliga upplevelser på arbetsplatsen. Utöver detta ger Global Volunteer-programmet möjlighet att arbeta på ett internationellt projekt i linje med FN: s mål för hållbar utveckling.

 

Lund Debate Society

The Lund Debate Society (LDS) är en ideell, opolitisk förening i Lund med syftet att uppmuntra och tillhandahålla en plattform för intellektuell offentlig debatt och kritiskt tänkande. Kärnan i organisationen fokuserar på veckovisa debattseminarier där medlemmar uppmuntras att aktivt diskutera alla möjliga frågor.

 
timthumb (38).jpg

UPF, UTRIKESPOLITISKA FÖRENINGEN

Utrikespolitiska Föreningen (UPF) är en politiskt och religiöst obunden ideell förening som brinner för att diskutera och sprida kunskap kring utrikespolitiska frågor. Föreningen grundades den 8 februari 1935 och har sedan dess erbjudit en plattform för de som är intresserade av omvärlden och utrikespolitik. För att beakta den internationella aspekten har vi engelska som officiellt språk. I UPF är det inte kunskap om- utan intresse i utrikespolitik som är det viktiga.

 

ALVA

ALVA är en astronomiförening organiserad av studenter som går astronomi- eller fysikprogrammen på Lunds Universitet. Deras främsta mål är att bilda allmänheten i astronomi och sprida den glädje och känsla av under som universum kan frambringa. ALVA anordnar events så som stjärnskådning med teleskop, föredrag om astronomi, workshops, utflykter osv. De vänder sig till alla studenter som vill veta mer om astronomi eller bara prova på att titta genom ett teleskop. Deras evenemang hålls i regel på engelska.

 

Samarbetsföreningar

 
oikos.png

Oikos

Oikos Lund är en ideell studentorganisation som sammanför ekonomi- och informatikstudenter intresserade av miljömässig, social- och ekonomisk hållbarhet och ansvarsfullt företagande. Oikos hjälper eleverna att förstå begreppet hållbarhet i ekonomi och förvaltning genom en bred projektportfölj.