Jan
26
to Jan 27

Hälsningsgillet 2018

Akademiska Föreningen, Kuratorskollegiet och Lunds universitets studentkårer hälsar er välkomna till: HÄLSNINGSGILLET VT18

Våren är på intåg och det traditionsenliga Hälsningsgillet hålls i AF-borgen. Ta chansen att mingla med flertalet företag, föreningar, kårer och nationer! Se vad din kår kan erbjuda dig, träffa nationen du vill gå med i, ta reda på hur du kan uttrycka din kreativa sida i AF och mingla med företag som kan erbjuda studenter en massa olika saker!

Hälsningsgillet är Lunds största studentmässa som besöks av mer än 4000 studenter och runt 130 företag och föreningar medverkar varje termin!

NÄR: På fredag 26 januari
PLATS: AF-borgen
AGENDA:
➤ 11:30 Hälsningsgillet invigs med tal av Lunds universitets rektor Torbjörn von Schantz
➤ 11:45 Välkomna in!
➤ 16:00 Hälsningsgillet stänger för den här gången och är tillbaka till HT18

Välkomna!

hälsninggille4.1.png
View Event →

Spegatspexet presenterar Livet är en Cirkus
Dec
13
to Dec 15

Spegatspexet presenterar Livet är en Cirkus

Spegatspexet presenterar en show fylld av mystik, illusioner och dräpande konstformer.
 

Cirkus Capricciosa är ett ställe där alla hästar, elefanter och apor får se män, kvinnor och barn uppföra sig alldeles tokigt. Direktör Paradisio styr landets mest älskade och enda cirkus, och under de magiska kvällarna får publiken se allt från akrobatik till clowneri. Men när en superdunderkris drabbar cirkusen måste de anställda som bor under samma tälttak samarbeta för att rädda cirkusens rykte. Vilket inte är lätt om man är en dysfunktionell cirkusfamilj.

FÖRESTÄLLNINGAR

Onsdag 13/12 kl 19.30 – PREMIÄR
Torsdag 14/12 kl 18 och 21
Fredag 15/12 kl 18 och 21

BILJETTPRISER
Student: 120 kr
Ordinarie: 160 kr
Biljettillägg VIP: +40 kr (Platsreservation & fika ingår)

Biljett köpes enklast genom valfri Spegatspegsare och få biljetten skickad till din mejl. Det går även att köpa biljett direkt på https://www.nortic.se/tickets/event/15842 eller i Studentinfo i AF-borgen. 
 

 

View Event →
The House of Bernarda Alba - Lunds Studentteater
Dec
11
to Dec 14

The House of Bernarda Alba - Lunds Studentteater

Lunds Studentteater presenterar denna terminens huvudproduktion - Bernarda Albas Hus av Federico García Lorca, som har premiär 11/12. Föreställningar måndag-torsdag kl. 19:00 i Lilla Salen i AF-borgen.

Köp biljetter på https://www.nortic.se/tickets/event/15895 eller i Studentinfo på AF-Borgen!

Priserna är 110kr för medlemmar av Studentlund och 140kr för andra. 

View Event →
Lundaspexarna ger Röde Orm
Dec
1
to Dec 3

Lundaspexarna ger Röde Orm

För första gången på tre år ger Lundaspexarna ett alldeles nyskrivet spex. Denna gång är det Frans G Bengtssons klassiska roman Röde Orm som förvandlats till föreställning som till förste december kommer att sättas upp på AF:s stora scen. Precis som i romanen får vi följa Röde Orm, hans vän Toke och hans moder på ett vikingaäventyr till så exotiska platser som Spanien, Kullen och, tro det eller ej, Danmark.

FÖRESTÄLLNINGAR
Fredag 1/12 kl 19 – URPREMIÄR
Lördag 2/12 kl 17 och 20
Söndag 3/12 kl 16 och 19

BILJETTFÖRSÄLJNING
Biljetter köper du enkelt via Nortic (http://bit.ly/2ABWOlw), Studentinfo i AF-borgens foajé (046-38 49 49) eller i dörren fr.o.m. en timme innan varje föreställning.

View Event →
Var GladSpexarna presenterar: Svärdet i Stenen
Nov
21
to Nov 24

Var GladSpexarna presenterar: Svärdet i Stenen

I en saga bland riddare, Graalar och flytande häxor berättar Var Gladspexarna hur det egentligen gick till när Svärdet drogs ur Stenen!

Biljettpris: 160 Kr (120 kr för AF-medlemmar) Biljetter köpes av valfri spexare, på Studentinfo i AF-borgen, via vargladbiljett@gmail.com eller själv via länken https://www.nortic.se/tickets/event/15514

View Event →
AF-träffen
Nov
14
7:00 PM19:00

AF-träffen

Välkomna till AF-träffen i Athen i AF-borgen tisdagen den 14 november kl 19.00. Terminens AF-träff har temat extern kommunikation och marknadsföring och riktar sig till dig som på något sätt är aktiv inom ett utskott, en erkänd förening eller en samarbetsförening inom Akademiska Föreningen. Träffen är till för att så många aktiva inom föreningen som möjligt ska få möjlighet att träffa varandra och utbyta erfarenheter och kunskap om hur det är att driva en förening eller ett utskott. Utöver detta kommer det även att bjudas på mat och chanser att vinna både AF-pins och en AF-tröja. 

Anmäl dig och resterande i ditt utskott senast den 9 november kl. 17.00 här: https://goo.gl/forms/P4DKsPPDZP2nMzMc2

View Event →
Utbildningskväll: Sexleksaker
Nov
8
6:00 PM18:00

Utbildningskväll: Sexleksaker

Det har blivit dags att prata om sexleksaker i alla dess färger, former och funktioner. Vi kommer att prata om leksaker både för kuk- och fittbärare och självklart både för sex med en själv och fler. Det kommer behandlas allt från stavar och vibratorer, till lösvaginor, runkägg och stimulerande oljor! 
 

View Event →
Nordisk Nutid
Nov
6
7:00 PM19:00

Nordisk Nutid

Vilka kulturella motsättningar och problem finns i de nordiska länderna? Det är en fråga vi ställt sex föreläsare med olika professionell bakgrund från de nordiska länderna som kommer ge sina svar under fyra kvällar i Lund och Köpenhamn. Den 6 november äger föreläsningsseriens tredje afton rum i Lilla Salen i AF-borgen klockan 19.00. Aftonen gästas av Lena Ek, folkrättsjurist och miljöminister 2011-2014, som kommer tala under rubriken "Klimat och säkerhet - ett test för FN och världen". Audun Lindholm, aftonens andra namn, är chefredaktör för Vagant och kommer tala under rubriken "Skandinavisk frisinn - den seksuelle post-revolusjonen".

View Event →
Toddyspexarna ger åter: Drottningen av Saba
Nov
3
to Nov 4

Toddyspexarna ger åter: Drottningen av Saba

Äntligen är det dags! Toddyspexet presenterar åter det nyskrivna spex - Drottningen av Saba! Följ med dem på en resa 3000 år tillbaka i tiden och möt den mytomspunna drottningen av Saba. Föreställningarna hålls i Stora salen på AF-borgen fredagen den 3/11 kl 19.00 samt på teatern i Ystad lördagen den 4/11 kl. 15.30 och 19.30.

View Event →
Studentafton med Elizabeth Nyamayaro
Oct
24
7:00 PM19:00

Studentafton med Elizabeth Nyamayaro

Studentaftonutskottet har äran att välkomna Elizabeth Nyamayaro, Senior Advisor to Under-Secretary-General & Executive Director för UN Women, samt ledare för kampanjen #HeforShe. Den 24 oktober byter hon New York och FN:s högkvarter mot Lund och Stadshallen för att gästa den andra Studentaftonen denna termin!


Biljetterna släpps torsdag 12 oktober klockan 12.00 och köps här: https://www.nortic.se/tickets/event/15486 eller via studentafton.se

View Event →
Konstkväll utställning, Lunds universitet 350 år
Oct
21
7:00 PM19:00

Konstkväll utställning, Lunds universitet 350 år

Under Konstkvällen firar vi Lunds universitet 350 år med ett urval av konst från Akademiska Föreningens samling. Fokus är på de av våra verk som representerar andan i Lunds historia som universitetsstad. Detta i form av individer och platser som i det lilla bidragit till den atmosfären vi upplever idag.

Varmt välkomna till Athen i AF-borgen den 21 oktober!

View Event →
Boelspexarna ger Jenny Lind
Oct
20
to Oct 22

Boelspexarna ger Jenny Lind

Följ med på Jenny Linds fräsiga resa mot att bli Sveriges första superstjärna. På vägen får vi möta potentiella friare såsom HC Andersen och Gunter, hämndlystna rivaler och en och annan mystisk spådam. Men är karriären verkligen viktigare än ett rent samvete? Och varför har musikhögskolan fått besök av FBI? I det hårresande spexet Jenny Lind får ni svar på allt detta och alla andra frågor som ni inte visste att ni ville ha svar på. Välkomna in i sagornas värld! Based on a true story…
 

View Event →
Lundaspexarnas intresseanmälan
Oct
10
6:30 PM18:30

Lundaspexarnas intresseanmälan

Tisdagen den 10 oktober mellan kl 18.30 och 20.00 hittar du Lundaspexarna i Athen i AF-borgen. Där och då kan du snacka med deras olika sektioner om hur gött det är att spexa, fundera lite på vad du vill göra i spexet, och sist men inte minst - fylla i din intresseanmälan.

View Event →
LESS Windfest 2017
May
20
10:00 AM10:00

LESS Windfest 2017

LESS WINDFEST 2017! 

Windfest kommer slå läger runt Lomma vindsurfingklubb och hela vägen ner mot vattnet och ner i vattnet. 

Mängder av roliga aktiviteter som får sommarbenen att sprattla kommer äga rum. Prova på vindsurfing, trainer kite eller var med och ställ upp i tävlingar i volleyboll, SUP race eller varför inte bara ta det lugnt och stretcha ut skolbänksbenen med lite SUP yoga eller slackline. 

Evenemanget är gratis och det så utlovas fina priser till vinnarna från LESS sponsorer.

View Event →
Lundaspexarna ger Beethoven!
Apr
29
to May 1

Lundaspexarna ger Beethoven!

Lundaspexarna har biljettsläpp för Siste April-spexet Beethoven den 8/4 kl 12.00-14.00 i Café Athen i AF-borgen. Ingång via Tegnérsplatsen. 

Lundaspexet Beethoven har premiär den 29/4 kl 19. Sedan har vi två föreställningar Siste April, den 30/4 kl 17 & 20, samt Första Maj 1/5 kl 16 & 19. Alla föreställningstider är med dubbelkvart.

Handling: Följ med Lundaspexarna till Wien där ett storslaget bröllop stundar. Vi möter furst Lichnowsky, vars dotter Elise är den lyckliga bruden. En känslosam dag i alla föräldrars liv. Hans största oro är dock om festen ska bli lyckad. Som tur är har han ett sällan skådat trumfkort i form av mästerkompositören Ludwig van Beethoven som lovat att färdigställa en magnifik bröllopsmarsch. För att ge sin kompositör en maximalt stimulerande och kreativ miljö hotar furst Lichnowsky med att sparka honom om inte bröllopsmarschen blir klar i tid. Tyvärr för de båda kulturivrarna råkar Beethoven ut för en hörselrelaterad malör, vilket ju inte gör det enklare att komponera musik. Kommer Beethoven att hinna bli färdig till bröllopet? Kommer någon sabotera furstens fest? Vill ni missa detta? Självklart inte!

Köp din biljett på biljettsläppet som du kan läsa mer om här, på Studentinfo i AF-borgens foajé eller via följande länk:  www.nortic.se/tickets/event/13530 

View Event →
Vårkonsert med Lunds studentsångare
Apr
22
4:00 PM16:00

Vårkonsert med Lunds studentsångare

Dagarna blir längre, temperaturen stiger och det knoppar och växer vart man än vänder sig. Vintern är över och våren är på väg. Ett säkert vårtecken är Lunds Studentsångares vårkonsert i Universitetsaulan i Lund. I år har vi med oss tenorsolisten Mikael Stenbaek och bjuder på ett sedvanligt varierat program med både ny och gammal musik från såväl Sverige som världen.

Köp din biljett här!

View Event →
Vårterminens stipendier utlyses
Feb
16
to Mar 13

Vårterminens stipendier utlyses

Vårterminens stipendier utlyses torsdagen den 16 februari för alla våra medlemmar och sista ansökningsdag är den 13 mars klockan 17:00.

Akademiska Föreningens stipendier kan sökas av aktivt studerande AF-medlemmar. Det vill säga medlemmar i Studentlund!

View Event →