Vår verksamhet

Vi har en rad olika utskott och föreningar som tillsammans skapar ett brett utbud av möjliga engagemang. Vår ambition på Akademiska Föreningen är att det ska finnas något för alla samt att utveckla och förädla det akademiska livet i Lund. Du kan lägga din ambitionsnivå för ditt engagemang på vilken nivå som än passar dig: njut av aktiviteterna som besökare, eller bidra till Lunds unika studentliv genom att engagera dig. Du kan också vara engagerad i flera verksamheter samtidigt! Har du frågor om hur du går med i någon av verksamheterna är du alltid välkommen att kontakta programchef@af.lu.se.

 
 
 
samtalochdebatt.png

Samtal och Debatt

Visste du att vi har ett utskott som ger ut en tidsskrift med ordkonst varje termin? Eller att ett av våra utskott flera gånger varje termin gästas av inflytelserika personer från runt om i världen? Oavsett om du vill arrangera samtal mellan spännande och intressanta människor, eller vara med och driva en kreativ skrivarcirkel, så finns här någonting för dig. Här kan du läsa mer om vad AF kan erbjuda dig.

 

Media

Sänd ditt eget radioprogram, podda om din hobby, arrangera en filmcirkel eller engagera dig i den berömda Lundakarnevalen som går av stapeln vart fjärde år. Spana in Akademiska Föreningens utbud inom media här.

 

Sport

Hos våra föreningar kan du hålla på med allt ifrån ridsport och Lacrosse till mer blöta aktiviteter så som wakeboard, surfning eller rodd. Läs mer om de föreningar du kan sporta eller arrangera evenemang med här.

 

Litteratur

Om litteratur intresserar dig så finns det en hel aktiviteter inom AF. Du kan bland annat läsa skrifter från och om Lunds studentliv i Arkivet, eller till exempel skriva för de tidsskrifter som Ordkonst och Lundakarnevalens ger ut.

 
arkivet.png

Konst och utställningar

För konst- och utställningsintresserade så kan man göra allt ifrån att arrangera rundvandringar eller hjälpa Arkivet visa dess besökare Lunds historia, eller pyssla både med klassisk konst i form av målade alster, som ordkonst i form av läsecirklar och diverse scenverksamhet. Läs mer om vår konst och våra utställningar här. 

 

Musik

I Lund finns mängder av körer och spex att gå med i, men det finns också en hel del för dig som är intresserad av blås och dans. Läs mer om vilka musikaliska möjligheter AF kan erbjuda dig under denna flik.

 

Nätverkande

Knyt kontakter och lär dig allt om ungt ledarskap, entreprenörskap och nyföretagaranda samtidigt. Du kan också vara med och arrangera aktiviteter för Lunds utbytesstudenter, eller ta del av dessa aktiviteter om du själv är på utbytestermin. Läs mer om dina möjligheter till nätverkande här.

 

Samhällsfrågor

Samhällsfrågor har i alla tider engagerat studenter i Lund även utanför studierna, och nutiden är inget undantag! Genom AF kan du engagera dig i miljöfrågor, utrikespolitiska frågor, sexualpolitiska frågor, hälsofrågor, mångfaldsfrågor, feministiska frågor och mycket mer! Välkommen att rota runt bland alla våra föreningars hjärtefrågor här.

 
 

Scenverksamhet

Ingen har väl undgått att Lund är spexens främsta näste. Hela sex stycken spex är anslutna till AF. För den som inte är den spexiga typen så finns det givetvis också annan scenverksamhet. Du kan till exempel också måla med ord på scen, spela teater eller syssla med scenverksamhet i karnevalen. Här kan du läsa med om all scenverksamhet AF kan erbjuda dig.

 
service.png

Service

Vi på AF värnar om att erbjuda god service till Lunds studenter. Vill du bidra till detta kan du göra allt ifrån att jobba med informationsfrågor till studenter till att vara med och arrangera sittningar och fester med vårt ceremoniella utskott. Här kan du läsa mer om den service vi tillhandahåller Lunds studenter.

 

Festligheter

Om det är något som studenter i Lund är bra på så är det: 1. Arrangera bra fester. 2. Festa. Oavsett om du vill vara med och arrangera karneval eller fest eller bara hyra en riktigt bra kostym till nästa sittning du ska på, så hittar du möjligheter till detta hos oss. Läs mer om våra festrelaterade utskott och föreningar här.

 
vetenskap.png

Vetenskap

Om vetenskap intresserar dig så finns det två föreningar tillgängliga genom vilka du kan engagera dig inom för att sätta dig in i hållbarhetsfrågor eller lära dig mer om astronomi. Läs mer om de vetenskapsrelaterade engagemang som AF kan erbjuda dig!

 
english.png

Aktiviteter på engelska

Varje termin tar Lund emot ett stort antal utbytesstudenter, vilka givetvis också vill engagera sig i Lunds studentliv på ett eller annat vis. Då är det bra att det finns aktiviteter på engelska! Läs mer om dessa föreningsaktiviteter här.