Back to All Events

Studentafton med Blank Spot Project

  • Stadshallen i lund (map)

Studentafton presenterar en afton med Blank Spot Project!

Studentafton välkomnar Martin Schibbye och Brit Stakston från Blank Spot Project den 30 november! Det kommer att bli ett interaktivt samtal om journalistiska perspektiv bortom nyhetsagendan, och kvalitetsjournalistikens roll i ett medielandskap i förändring.

Martin Schibbye är journalist, med fokus på utlandsreportage. År 2011 fängslades Schibbye och fotografen Johan Persson i Etiopien efter journalistiskt arbete i området. De benådades 2012 och har senare gett ut boken “438 dagar” om händelsen. Brit Stakston är entreprenör, mediestrateg, samt medie- och kommunikationsvetare, och har digitalisering som specialområde. Tillsammans var Schibbye och Stakston med och grundade Blankspot år 2015. Blankspot beskriver sig själva som “en oberoende medborgarfinansierad reportagesajt” med syfte att “belysa vita fläckar i Sverige och världen”. Läs mer om projektet här: https://www.blankspot.se

Under aftonen kommer Schibbye och Stakston att berätta om sitt arbete med Blankspot, dess syfte och plats i ett medielandskap i förändring. Teman som journalistiska perspektiv och vad som når nyhetsagendan, det förändrade medielandskapet, och framtiden för kvalitetsjournalistik kommer också att behandlas. Aftonen kommer att innehålla ett interaktivt samtal med publiken, och som vanligt avslutas kvällen sedan med en 30 minuter lång frågestund.


När: Den 30 november 2017 kl. 19.00
Var: Stadshallen i Lund
Pris: 70 kr för medlem i Studentlund, 90 kr för övriga

Biljetterna köps här https://www.nortic.se/tickets/event/15845 eller via studentafton.se

Varmt välkomna!

Later Event: December 1
Lundaspexarna ger Röde Orm