Verksamhet >> Festligheter

Om det är något som studenter i Lund är bra på så är det: 1. Arrangera bra fester. 2. Festa. Oavsett om du vill vara med och arrangera karneval eller fest eller bara hyra en riktigt bra kostym till nästa sittning du ska på, så hittar du möjligheter till detta hos oss. Läs mer om våra festrelaterade utskott och föreningar här.

 
 

Utskott

Klädkammaren

Klädkammaren innehåller en stor samling kostymer från bland annat gångna uppsättningar av spex, teatrar, musikaler och Lundakarnevaler, och som nu hyrs ut till studenter och allmänheten. Alla medlemmar i Akademiska Föreningen som är intresserade av kläder och av att sy och skapa eller av annan anledning önskar engagera sig i Klädkammarens verksamhet, är välkomna att engagera sig i utskottet! Klädkammaren har öppet torsdagar mellan 17.00 och 19.30 på våning 4 i AF-Borgen, ingång från baksidan, och tar emot kontanter samt swish.

 

Marskalkeriet

Marskalkeriet är Akademiska Föreningens sociala, representativa och ceremoniella utskott. De anordnar interna och externa festligheter och representationer för Akademiska Föreningen och ansvarar för föreningens närvaro vid exempelvis de akademiska högtiderna.

Vill du hjälpa till att ordna tillställningar för en av Lunds äldsta föreningar? Kontakta då övermarskalken på marskalkeriet@af.lu.se!

 

Erkända föreningar

 

LUNDAKARNEVALEN

Lundakarnevalen går av stapeln vart fjärde år och arrangeras av ca 5000 av Lunds studenter som förvandlar Lundagård till ett stort karnevalsområde. Varje karneval har ett tema, och förra årets tema var Futuralkarneval. Nästa Lundakarneval går av stapeln i maj 2018!