Verksamhet >> Konst och utställningar

För konst- och utställningsintresserade så kan man göra allt ifrån att arrangera rundvandringar eller hjälpa Arkivet visa dess besökare Lunds historia, eller pyssla både med klassisk konst i form av målade alster, som ordkonst i form av läsecirklar och diverse scenverksamhet. Läs mer om vår konst och våra utställningar här. 

 
 

Utskott

ARKIV OCH STUDENTMUSEUM

Arkiv och Studentmuseum vårdar och visar historiska föremål från AF, kårer, nationer och föreningar. Hit är du välkommen oavsett om du är nyfiken på roande anekdoter från Lunds studentliv och historia, eller om du behöver material till uppsatser eller artiklar. Du kan dessutom boka guidade turer i AF-borgen.

 

ORDKONST

Ordkonst är utskottet för dig som är intresserad av litteratur, vad du än lägger i begreppet. Fyra gånger per år ger de ut en litterär tidsskrift med essäer, kritik, reportage och skönlitterära texter. Dessutom hålls skrivarcirklar, filmcirklar och läsecirklar, samt scenverksamhet. Här finns något för alla som är intresserade av litteratur och kultur! Vill du veta mer om verksamheten, delta i någon av cirklarna, bläddra i det senaste numret av tidskriften eller kontakta utskottet!

 

konstsamlingen

Akademiska Föreningen har en omfattande samling konst som hänger uppe i AF-borgen och som visas upp vid anordnade utställningar och guidade rundvandringar i borgens rum och gömmor. I konstsamlingens arbete ingår förutom utställningsverksamheten att underhålla, förvalta och kontinuerligt föra register över samlingen. Boka gärna in en visning för din förening, dina vänner eller ditt företag hos Konstsamlingen.