Verksamhet >> Litteratur

Om litteratur intresserar dig så finns det en hel aktiviteter inom AF. Du kan bland annat läsa skrifter från och om Lunds studentliv i Arkivet, eller till exempel skriva för de tidsskrifter som Ordkonst och Lundakarnevalens ger ut.

 
 

Utskott

Ordkonst

Ordkonst är utskottet för dig som är intresserad av litteratur, vad du än lägger i begreppet. Fyra gånger per år ger de ut en litterär tidsskrift med essäer, kritik, reportage och skönlitterära texter. Dessutom hålls skrivarcirklar, filmcirklar och läsecirklar, samt scenverksamhet. Här finns något för alla som är intresserade av litteratur och kultur! Vill du veta mer om verksamheten, delta i någon av cirklarna, bläddra i det senaste numret av tidskriften eller kontakta utskottet!

 

ARKIV OCH STUDENTMUSEUM

Arkiv och Studentmuseum vårdar och visar historiska föremål från AF, kårer, nationer och föreningar. Hit är du välkommen oavsett om du är nyfiken på roande anekdoter från Lunds studentliv och historia, eller om du behöver material till uppsatser eller artiklar. Du kan dessutom boka guidade turer i AF-borgen.

 

Erkända föreningar

 

LUNDAKARNEVALEN

Lundakarnevalen går av stapeln vart fjärde år och arrangeras av ca 5000 av Lunds studenter som förvandlar Lundagård till ett stort karnevalsområde. Varje karneval har ett tema, och förra årets tema var Futuralkarneval. Nästa Lundakarneval går av stapeln i maj 2018!