Verksamhet >> Musik

I Lund finns mängder av körer och spex att gå med i, men det finns också en hel del för dig som är intresserad av blås och dans. Läs mer om vilka musikaliska möjligheter AF kan erbjuda dig under denna flik.

 
 

Erkända föreningar

 

Alte Kamereren

Älskar du blåsmusik, dans och spex är Alte Kamereren och Kamrérbaletten rätta platsen för dig. När vi inte syns i våra röda och svarta medaljklingade uniformer ute på spelningar, festivaler och på vår årliga Tysklandsturné håller vi till i vår lokal Hålan, där vi repar och umgås.

 

Bella Voce

Lunds Studentsångerskor är en fyrstämmig damkör med hög musikalisk nivå vars medlemmar studerar eller har studerat vid Lunds universitet. Kören startades år 2000 och ger en större konsert per termin. Däremellan sjungs det på företag, baler och andra tillställningar. 

 
Bleckhornen.png

Bleckhornen

På längden, på tvären, dansande, gående, sittande, stående, liggande och till och med simmande spelar denna studentorkester all slags musik i alla sammanhang. Bleckhornen grundades redan 1956 och sedan dess har de haft Skåne och världen som sin publik.

 

Lunds Studentsångarförening

Du kanske bäst känner igen dem från ett magnoliablommande Lundagård då de sjunger in våren den första maj. Kören anses bildad den 20 november 1831 och är därmed Sveriges näst äldsta ännu aktiva manskör. Kören består av 50 – 60 studenter och några före detta studenter från i stort sett samtliga fakulteter vid universitetet.

 

LUNDAKARNEVALEN

Lundakarnevalen går av stapeln vart fjärde år och arrangeras av ca 5000 av Lunds studenter som förvandlar Lundagård till ett stort karnevalsområde. Varje karneval har ett tema, och förra årets tema var Futuralkarneval. Nästa Lundakarneval går av stapeln i maj 2018!