Verksamhet >> Scenverksamhet

Ingen har väl undgått att Lund är spexens främsta näste. Hela sex stycken spex är anslutna till AF. För den som inte är den spexiga typen så finns det givetvis också annan scenverksamhet. Du kan till exempel också måla med ord på scen, spela teater eller syssla med scenverksamhet i karnevalen. Här kan du läsa med om all scenverksamhet AF kan erbjuda dig.

 
 

Utskott

boel.png

Boelspexarna

Boelspexarna är ett av två spexutskott inom Akademiska Föreningen. Inom Boelspexarna engagerar sig ca 100 studenter helt frivilligt med allt från att måla dekor, sminka, sy kläder, laga mat och stå i bar. Scenen är helt vigd åt tjejer men allt annat är öppet för både killar och tjejer att ta del av och engagera sig i. Som student i Lund och medlem i Akademiska Föreningen har du möjlighet att engagera dig i spexet, men också att vara del av den stora spexpubliken.

 

Lundaspexarna

Lundaspexarna är ett av Lunds mest välkända spexföreningar med uppsättningar kring Siste april och Siste november. Lundaspexarna både bevarar och förnyar spextraditionen, genom att på vårföreställningen sätta upp ett klassiskt spex medan höstens uppsättning oftast är nyskriven. Inför varje ny spexuppsättning hålls en intresseanmälan till Lundaspexarna som är öppen för alla medlemmar i  Akademiska Föreningen.

 

Lust, Lunds Studentteater

Lunds Studentteater sätter upp pjäser ett par gånger per år – både klassiker och egenskrivet – och väldigt ofta engelska uppsättningar. Dessutom arrangeras teater- och improvisationsträning regelbundet och kultur- eller improkaféer emellanåt. De behöver många glada personer som vill öva upp sin teater- eller improvisationsförmåga, laga mat till olika middagar, anordna roliga event, sminka skådespelarna, sy kläder, hjälpa till med scenografin eller tekniken. Att ha en producent och regissör är förstås också ytterst nödvändigt! 

 

ORDKONST

Ordkonst ger ut en litterär tidskrift med essäer, kritik, reportage och skönlitterära texter. Dessutom hålls skrivarcirklar, filmcirklar och läsecirklar, samt scenverksamhet. Här finns något för alla som är intresserade av litteratur och kultur. Vill du veta mer om verksamheten, delta i någon av cirklarna eller få tag på det senaste numret av tidskriften, tveka inte att kontakta utskottet!

 

Erkända föreningar

 

LUNDAKARNEVALEN

Lundakarnevalen går av stapeln vart fjärde år och arrangeras av ca 5000 av Lunds studenter som förvandlar Lundagård till ett stort karnevalsområde. Varje karneval har ett tema, och förra årets tema var Futuralkarneval. Nästa Lundakarneval går av stapeln i maj 2018!

 
jesper.png

Jesperspexet

Jesperspexet med rötter vid Lunds Tekniska Högskola är ett studentspex med blandad scenensemble som sätter upp spexföreställningar på Stora scenen i AF borgen. Producerar nyskriven, god underhållning varje år! Uppsättning sker i mitten av februari, samt en återuppsättning i mitten av september.

 

Var-GladSpexarna

Var GladSpexarna är en nations- och kårlös spexförening som lever och frodas i Lunds mylla. En utvecklande plats för kreativa människor att uttrycka sig och skapa nya relationer i en trygg miljö. Studentföreningen har varit aktiv sedan 1998 och fortsätter att varje termin sätta upp skrattkittlande föreställningar i Konsertsalen i AF-Borgen.

 

Toddyspexarna

Toddyspexarna har ungefär 115 medlemmar som spenderar hela mars månad med att arbeta mot ett gemensamt mål – att sätta upp ett spex som slår södra Sverige med häpnad. Dessutom passar de på att ha en riktigt kul och göttig spexmånad. Sedan 1979 har man även en återuppsättning varje höst på Ystads Stadsteater.

 

Spegatspexarna

Med ungefär 60 medlemmar sätter Spegatspexet, som grundades 2011, upp en föreställning per termin i AF-Borgens konsertsal. Arbetet med att bygga ihop en föreställning från grunden och lära känna en massa nya vänner pågår i tre härliga veckor innan vi under den fjärde och sista veckan visar vår föreställning för världen.